В с. Джурово има две ромски махали- Герановица и Беляновец. От няколко години още преди началото на проекта за дърводелска арт- работилница част от нашият екип работеше с едно семейство от махала Герановица за създаване на тяхно собствено животновъдно стопанство. Навлизайки постепенно в същността на проблемите на хората от махалата започнахме да обмисляме план за цялостна промяна в живота на хората от тези махали чрез легализация на къщите, в които живеят, разчистване на незаконните сметища, които са навсякъде в махалите, работа за наличие на канализация и организиране на сметоизвозване. Успоредно с това работихме, а и продължаваме да работим със семействата в тези махали за промяна в начина на отглеждане и възпитание на децата им, като винаги сме изтъквали важността на образованието за бъдещето им. Вдъхновени от успеха на работата с първото семейство, в момента работим с още две семейства за създаване на техни собствени животновъдни стопанства.
Но най-големият и важен проект от работата ни в това село е дърводелската арт- работилница, чрез която достигаме до най- много хора от ромската общност там.

В изпълнение на нашата мисия в края на миналата година организирахме тържество за нашите служители и техните семейства- родители и деца заедно твориха и се забавляваха, а Дядо Коледа раздаде подаръци и на децата, и на техните родители. Според обратната връзка, която получихме, това не е правено досега в селото. Вдъхновени от успеха, имаме идея и занапред да развиваме такива инициативи.